Rólunk

A Farmer Paradicsom története

Rólunk

Az őskor

A FarmerParadicsom Újpest 1991-ben kezdte meg működését, abban az évben, amikor elkészült a metró 3 Újpest-központig.

Az akkor még „Country Shop” néven működő, mindössze 30 nm-es üzletben - az akkori időkre jellemzően - többféle termékprofil is megtalálható volt. Kisebb-nagyobb tételben érkeztek különböző ruházati termékek (az akkor frissen megnyílt határoknak köszönhetően) Olaszországból.

Bizonyára sokaknak ismerősnek hangzanak az ebből az időből származó eredeti (tehát nem távol keleti bérmunkából származó) olasz márkák; Carrera, MASH, Cassucci, Ritt, Rifle, Wampum, Fiorucci. De egyre több hazai termelő is felbukkant termékeivel. Megtalálható volt üzleteinkben (a teljesség igénye nélkül) a Quintz, B. Roy, Rocco Jeans. Ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen minőségben készültek ezek a farmernadrágok, illetve egyéb textil áruk.

De miért is tűntek el ezek a termékek a polcokról, miért lett végül is vesztes a minőség ebben az iparágban (is)? Bármilyen hihetetlen is, de ezt Önök, a fogyasztók érték el.

Számoljunk!

A 90-es évek ruházati szempontból az abszolút aranykornak tekinthetők. Folyamatosan bővítettük kínálatunkat, mivel a kereslet ma már elképzelhetetlen méreteket öltött. A ma oly elterjedt műszálas farmeranyagok („100% pamut” címkével) ismeretlenek voltak. Amit azonban feltétlenül meg kellett értenünk az akkori minőséggel kapcsolatban, hogy az mára már megfizethetetlen lenne.

Tíz év leforgása alatt (a keleti dömping miatt, illetve az életszínvonal "kibővülése" miatt) teljesen átértékelődött bennünk a farmernadrág fogalma és értéke. Ugyan szeretünk a régi jeans-ünkről mesélni, aztán szomorúan megállapítani, hogy a "maiak már nem olyanok". Még ma is naponta hallom, hogy „Az akkori nadrágomat 10 évig hordtam”, vagy hogy „A Tangón vásárolt nadrágom megállt a sarokban * ”.

Igen, valóban nagyon jó anyagok voltak akkoriban. A Casucci, a Ritt, a Rifle, a Levi's Strauss, a Mash (és még jó néhány márka) jelentették a kínálatot. Az akkori ('90-es évek közepe) fogyasztói árak kb. 5.000 és 8.000 Ft körül voltak nadrágonként. Ez mai szemmel nem sok, de az akkori átlag fizetés 12-15.000 Ft volt, azaz egy fél havi keresményt kellett áldozni egy-egy farmernadrágra. Ez ma arányában (140-180.000 Ft-os átlag fizetést alapul véve) 70-90.000 Ft (!), tehát mai árfolyamon számolva ennyiért vettük.

Véleményünk szerint ha most azt mondanánk, hogy itt van egy olyan régi „csodanadrág” 80.000 Ft-ért máris kevesebben rajonganának értük (pedig 30 éve még mindenki annyit adott érte). Amikor kezdtek megjelenni az olcsó távol-keleti termékeket árusító "Fast Fashion" üzletláncok (nagy részben a tavalyi szemetünkből előállított, sokszor az egészségre ártalmas anyagokat tartalmazó) termékeikkel, mi még évekig árultuk a kiváló minőségű olaszországi termékeket. Az akkor például 10.000 Ft-ért árult Casucci 605-ös fazonnal szemben azonban ott állt a kínai 3-4.000 Ft-os.

És az ÁR nyert!

* Miért állt meg a sarokban a nadrág? Régen a farmernadrágok egy részét ki sem mosták. Az volt divat, hogy a nadrágot vizesen felvették, és a testen száradt meg, azaz így „avatták”. Már nem árulunk olyan nadrágokat , amit nem puhítanak és avatnak, mivel enélkül borzasztó kemények és sprődek. Az ilyen farmerek ma már eladhatatlanok, így különböző puhító, bolyhozó eljárásokon esnek túl, amely eljárásokhoz enzimeket és szilikonos anyagokat használnak, hogy ezáltal puhábbak legyenek.

Miért tőlünk? / Milyen termékeket talál nálunk?

A fent leírtak, és a 30 éves tapasztalataink alapján az alábbi szempontokat tartjuk fontosnak;

Személyes találkozás - a webáruházunkban található termékek közül szinte mindegyik megtalálható az újpesti FarmerParadicsomban, szezonális jelleggel. Nyitva tartási időben bármikor, személyesen felkereshet minket. Ha biztosra szeretne menni egy konkrét termék megvásárlásában, előzetes egyeztetéshez munkaidőben hívja a 061 380 4057-es számot, vagy írjon ímélcímünkre: ugyfelszolgalat@farmerparadicsom.hu

Minőség – fél év garanciát adunk a nadrágjainkra. Mit jelent ez? Bármilyen minőségi kifogás, ami gyártási hibára vezethető vissza, azonnal javítjuk, illetve gondoskodunk a lehetőleg gyári javításról. Szükség esetén cseréljük a terméket.

FIGYELEM! A nadrág árába már bele van építve az, hogy a két szár közötti (illetve a térd, valamint a gyűrődéseknél) idő előtti elfeslése, a nem rendeltetés szerű használatból (koptatás, gyűrések) kifolyólag az okozott kár megtérítése nem kötelező! Sajnos akinek összeér a combja, annak (főleg a koptatott, gyűrt vagy szűk szárú modelleknél) akár 1-2 hónap alatt is szétfeslik a nadrágja. Ha szeretné ezt elkerülni, kérjük jelezze ezt az eladónak, és fog olyat ajánlani, ami jobban bírja a súrlódást.

Ár – a fél év garanciát figyelembe véve ma Magyarországon (2021) 15.000 Ft-os kisker ártól lehet jó minőségű nadrágokat kapni. Az ez alatti áron árusítottaknak – tapasztalataink és a fent leírtak alapján – már nem állják ki ezt a garanciális limitet. Aztán – szintén tapasztalataink alapján – a 40.000.- Ft feletti nadrágok minőségileg már nem sokkal jobbak. Tehát az árainkat alapjában véve a minőség és az észszerűség szabja meg, vagyis az optimálisra törekszünk.

Egyéb szolgáltatások - az ingyenes felvarrás (nadrágra, rövid nadrágra, ingre, szoknyára is!) másnapra mindig készen vannak. A kiszolgálás egyénre szabott, nem kell egy pillanatra sem tanácstalanul állnia eladót keresve, sőt rengeteg vásárlónk jár ide kifejezetten a kedves kiszolgálás miatt.

Kínálat – jelenleg több, mint 450-féle nadrágot árusítunk. Ennek összeállítása kizárólag a kereslettől függ. Gyakorlatilag bármilyen szabást, anyagot, színt megtalál nálunk.

A női nadrágokat két részre választottuk fazon szerint; egyenes szárú- és szűk szárúakra. Ezután következik a derékmagasság; a félcsípő és a magas derekúak (egy kevés csípőnadrág is fellelhető még), végül az alapanyagok és színek. Női/uniszex nadrágjaink 100%-ban rugalmasak.

A férfi/uniszex nadrágjaink is szisztematikusan vannak összeállítva; alacsonyabb (pocak alatti), és magasabb derekú fazonok, valamint különböző szárbőséggel és szárhosszal. Ezután az anyagok és színek következnek. Gombos nadrágjaink gyakorlatilag nincsenek, mivel a modern puhább anyagokban könnyen kitágulhat a gomblyuk és azt nehéz javítani. Általában egy-egy anyagból 2-3 színt tartunk, amelyek kb. 95%-uk sztreccses (ez nem azt jelenti hogy szűk, hanem hogy rugalmas!).

Egész évben árusítunk még dzsekit, mellényt, inget. Ezen termékeink is 100% pamutból készülnek, kivéve a sztreccseseket, ezekben 3-5% elasztán található.

Külön felhívjuk figyelmüket valódi bőr öv kínálatunkra is. Körülbelül 100-féle összeállításból válogathat. 90%-uk elsőosztályú marhabőrből készülnek. Közkedvelt még a fonott, rugalmas vászon övek is.

A tavaszi szezon váltásra jellemzően tengernyi rövid nadrágra cserélődik le az ősszel megjelenő bélelt nadrág kínálatunk.

Várjuk szeretettel webáruházunkban, vagy újpesti üzletünkben!

A FarmerParadicsom csapata

Csak az én méretem!
FarmerParadicsom évszakok: Tavasz
FarmerParadicsom évszakok: Nyár
Wrangler® Classics: Texas / Texas Slim