Rólunk

A Farmer Paradicsom története

Rólunk

Az őskor

A Farmerparadicsom Újpest 1991-ben kezdte meg működését, abban az évben, amikor elkészült a metró 3 Újpest-központig. Az akkor még „Country Shop” néven működő, mindössze 30 nm-es üzletben - az akkori időkre jellemzően - többféle termékprofil is megtalálható volt. Kisebb-nagyobb tételben érkeztek különböző ruházati termékek (az akkor frissen megnyílt határoknak köszönhetően) Olaszországból. Bizonyára sokaknak ismerősnek hangzanak az ebből az időből származó eredeti (tehát nem távol keleti bérmunkából származó) olasz márkák; Carrera, MASH, Cassucci, Ritt, Rifle, Wampum, Fiorucci. De egyre több hazai termelő is felbukkant termékeivel. Megtalálható volt üzleteinkben (a teljesség igénye nélkül) a Quintz, B. Roy, Rocco Jeans. Ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen minőségben készültek ezek a farmernadrágok, illetve egyéb textil áruk. De miért is tűntek el ezek a termékek a polcokról, miért lett végül is vesztes a minőség ebben az iparágban (is)? Bármilyen hihetetlen is, de ezt Önök, a fogyasztók érték el.

Számoljunk!

A 90-es évek ruházati szempontból az abszolút aranykornak tekinthetők. Folyamatosan bővítettük kínálatunkat, mivel a kereslet ma már elképzelhetetlen méreteket öltött. A ma oly elterjedt műszálas farmeranyagok („100% pamut” címkével) ismeretlenek voltak. Amit azonban feltétlenül meg kellett értenünk az akkori minőséggel kapcsolatban, hogy az mára már megfizethetetlen lenne.

Tíz év leforgása alatt (a keleti dömping miatt, illetve az életszínvonal "kibővülése" miatt) teljesen átértékelődött bennünk a farmernadrág fogalma és értéke. Ugyan szeretünk a régi jeans-ünkről mesélni, aztán szomorúan megállapítani, hogy a "maiak már nem olyanok". Még ma is naponta hallom, hogy „Az akkori nadrágomat 10 évig hordtam”, vagy hogy „A Tangón vásárolt nadrágom megállt a sarokban * ”.

Igen, valóban nagyon jó anyagok voltak akkoriban. A Casucci, a Ritt, a Rifle, a Levi's Strauss, a Mash (és még jó néhány márka) jelentették a kínálatot. Az akkori ('90-es évek közepe) fogyasztói árak kb. 5.000 és 8.000 Ft körül voltak nadrágonként. Ez mai szemmel nem sok, de az akkori átlag fizetés 12-15.000 Ft volt, azaz egy fél havi keresményt kellett áldozni egy-egy farmernadrágra. Ez ma arányában (100-120.000 Ft-os átlag fizetést alapul véve) 40-60.000 Ft (!), tehát mai árfolyamon számolva ennyiért vettük.

Szerintem ha most azt mondanánk, hogy itt van egy olyan régi „csodanadrág” 50.000 Ft-ért (pedig 20 éve még bárki odaadta érte)– máris kevesebben rajonganának értük. Amikor kezdtek megjelenni az olcsó távol-keleti (nagy részben a tavalyi szemetünkből előállított, sokszor az egészségre ártalmas anyagokat tartalmazó) utánzatok, még évekig árultuk a kiváló minőségű termékeket. Az akkor például 10.000 Ft-ért árult Casucci 605-ös fazonnal szemben azonban ott állt a kínai 3-4.000 Ft-os. És az ÁR nyert!

* Miért állt meg a sarokban a nadrág? Akkoriban a farmernadrágok egy részét ki sem mosták. Az volt divat, hogy a nadrágot vizesen felvették, és a testen száradt meg, azaz így „avatták”. Ma is árulunk olyan nadrágokat (általában „Denim” jelzővel, de megfelelő vastagságban), amelyeket amikor megvarrnak, borzasztó kemények és sprődek – ugyan az, amit régen árultak. Ma már azonban ez eladhatatlan lenne, így különböző puhító, bolyhozó eljárásokon esnek túl, amely eljárásokhoz enzimeket és szilikonos anyagokat használnak, hogy ezáltal puhábbak legyenek.

Miért tőlünk? / Milyen termékeket talál nálunk?

A fent leírtak, és a 20 éves tapasztalataink alapján az alábbi szempontokat tartjuk fontosnak;

Személyes találkozás - mindig, minden termék megtalálható az újpesti FarmerParadicsomban. Nyitva tartási időben bármikor, személyesen felkereshet minket.

Minőség – fél év garanciát adunk a nadrágjainkra. Mit jelent ez? Bármilyen minőségi kifogás, ami gyártási hibára vezethető vissza, azonnal javítjuk, szükség esetén cseréljük a terméket.

FIGYELEM! A nadrág árába már bele van építve az, hogy a két szár közötti (illetve a térd, valamint a gyűrődéseknél) idő előtti elfeslése, a nem rendeltetés szerű használatból (koptatás, gyűrések) kifolyólag az okozott kár megtérítése nem kötelező! Sajnos akinek összeér a combja, annak (főleg a koptatott, gyűrt nadrágoknál) akár 1-2 hónap alatt is szétfeslik a nadrágja. Ha szeretné ezt elkerülni, kérjük jelezze ezt az eladónak, és fog olyat ajánlani, ami jobban bírja a súrlódást.

Ár – a fél év garanciát figyelembe véve ma Magyarországon (2018) 12.000 Ft-os kisker ártól lehet jó minőségű nadrágokat kapni. Az ez alatti áron árusítottaknak – tapasztalataink és a fent leírtak alapján – már nem állják ki ezt a garanciális limitet. Aztán – szintén tapasztalataink alapján – a 40.000.- Ft feletti nadrágok minőségileg már nem sokkal jobbak. Tehát az árainkat alapjában véve a minőség és az ésszerűség szabja meg, vagyis az optimálisra törekszünk.

Egyéb szolgáltatások - az ingyenes felvarrások (nadrágra, rövid nadrágra, ingre, szoknyára is!) másnapra mindig készen vannak. A kiszolgálás egyénre szabott, nem kell egy pillanatra sem tanácstalanul állnia eladót keresve, sőt rengeteg vásárlónk jár ide kifejezetten a kedves kiszolgálás miatt.

Kínálat – jelenleg több, mint 400-féle nadrágot árusítunk. Ennek összeállítása kizárólag a kereslettől függ. Gyakorlatilag bármilyen szabást, anyagot, színt megtalál nálunk.

A női nadrágokat két részre választottuk fazon szerint; egyenes szárú- és szűk szárúakra. Aztán a félcsípő és a magas derekúak következnek (egy kevés csípőnadrág is fellelhető még), végül az alapanyagok és színek következnek. Női/uniszex nadrágjaink 100%-ban sztreccsesek.

A férfi/uniszex nadrágjaink is szisztematikusan vannak összeállítva; alacsonyabb (pocak alatti), és magasabb derekú fazonok, valamint különböző combbőséggel és szárhosszal, majd anyagok és színek szerint. Gombos nadrágok kb. 10%-ban vannak jelen, mivel a modern, puhább anyagokba nem túl szerencsés megoldás, mert könnyen kitágulhat a gomblyuk és azt nehéz javítani. Általában egy-egy anyagból 3-4 színt tartunk, amelyekből kb 80%-uk sztreccses.

Egész évben árusítunk még dzsekit, mellényt, inget, pólót. Ezen termékeink is 100% pamutból készülnek, kivéve a sztreccseseket, ezekben 3-5% elasztán található.

Külön felhívjuk figyelmüket valódi bőr öv kínálatunkra is. Körülbelül 100-féle összeállításból válogathat. 90%-uk elsőosztályú marhabőrből készülnek, de találhatóak egyéb "egzotikus" alapanyagokból, például kígyóbőrből is. Közkedvelt még a fonott, rugalmas vászon övünk is, amelynek mindkét végét bőrből készítik.

Kora tavasztól mindig megújul a kínálatunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a rövid nadrágokra. Jelenleg kb. 80-féle férfi, és 40-féle női modell közül válogathat. (Folytatjuk)

Várjuk szeretettel webáruházunkban, vagy újpesti üzletünkben!

A FarmerParadicsom csapata

Csak az én méretem!
Eredeti farmer
Vadászruházat
Akciós termékek