Súgó

Gyakran Ismételt Kérdések és tanácsok a FarmerParadicsom.hu használatához

Rendelés menete:

Ön a kiválasztott terméket miután megrendelte tőlünk, első alkalommal visszahívjuk a megadott telefonszámon (bővebben az általános szerződési feltételekben)

Hogyan válasszak nadrágot a FarmerParadicsom.hu-n?

Igyekszünk minden terméknek megadni a legfontosabb jellemzőit. Ezek a nadrágoknál a derék méret, a hossz méret (belső szárhossz, a szár közötti varrástól a szár aljáig) és a derék magasság (hátul a derék felső részétől a szár közötti varrásig). Egy olyan kedvenc nadrágjáról javasoljuk levenni a méreteket, amely éppen ki van mosva, mivel minden forgalmazott nadrágunk avatott (azaz 60-90 Celsius fokon mosott). Hordás közben kissé tágul ott, ahol feszül (például derék, comb, ülep). Ez a tágulás alapjában véve a természetes pamutból készült szövet tulajdonsága. Ettől lesz kényelmes, mivel alkalmazkodik testünk formájához.

Hogyan válasszak dzsekit, inget, pólót, pulóvert, vagy ruhát a FarmerParadicsom.hu-n?

A legpontosabban ezeknél a termékeknél is úgy lehet eltalálni a méretét, ha már egy meglévő, kényelmes kedvencéről veszi le az alábbi méreteket, úgy, hogy kiteríti maga elé (itt is a legjobb mosás és szárítás után).

Az értékek lemérési helyeinek magyarázata:

  • Váll: jobb vállvarrástól a bal vállvarrásig
  • Mell: jobb hónalj varrástól a bal hónalj varrásig
  • Derék: derék varrásnál
  • Ülep: hátul, a deréktól a láb közötti varrások találkozásáig
  • Csípő: derék varrás alatt kb. 10 cm-rel
  • Alj: a termék legaljánál
  • Hossz: nyakvarrástól (gallér nélkül) az aljáig
  • Ujjhossz: külső méret, vállvarrástól az ujja végéig

Minőség és garancia

A forgalmazott termékeink kiválasztásánál egyik fő szempont a minőség. Ezt persze szinte mindenki hangoztatja, de nálunk bevezetésre került (már 20 éve) a fél év garancia fogalma. Ez azt jelenti, hogy fél éven belül bármilyen, gyártási hibára visszavezethető probléma merül fel, azt orvosoljuk. Természetesen ebből következik, hogy azok a termékek, amelyekkel bármilyen minőségi kifogás merül fel, azt azonnal visszahívjuk és a gyártóhoz vagy importőrhöz kerülnek vissza. A leggyakoribb probléma, hogy leesik a gomb. Ezt többnyire a helyszínen, azonnal orvosoljuk (kivéve, ha kiszakadt az anyagból).

Többször fordul elő reklamáció, hogy a combrész között (ülep résznél, varrásnál, vagy egy kicsit hátrébb) elfeslik, kilyukad a nadrág. Ez sajnos egy olyan alkati dolog, amivel nem igazán lehet mit kezdeni. Akinek összeér a combja (túlsúly, sport, vagy egyéb tulajdonsága miatt), az előbb-utóbb ki fog kopni. Volt olyan vásárlónk, aki marhabőr darabokat varrt a kikopott anyag helyébe. Sajnos azonban ez a folt is (a folyamatos súrlódás hatására) fokozatosan vékonyodott, majd kilyukadt

Tehát nem áll egyenes arányosságban az anyag tényleges minősége a kikopás gyorsaságával. Főleg, ha gyűrt, szaggatott, koptatott nadrágot vásárol, az már eleve "gyengítetten" kerül a polcokra. Inkább van összefüggés a fazon kiválasztásánál. Minél szűkebb a combrész, annál erősebb a súrlódó hatás, így annál hamarabb vékonyodik el az alapanyag.

Vásárlásnál tehát kérjük vegye figyelembe az alábbiakat:

A nadrág árába már bele van építve az, hogy a két szár közötti (illetve a térd, valamint a gyűrődéseknél) idő előtti elfeslése, a nem rendeltetés szerű használatból (koptatás, gyűrések) kifolyólag az okozott kár megtérítése nem kötelező! Sajnos akinek összeér a combja, annak (főleg a koptatott, gyűrt nadrágoknál) akár 1-2 hónap alatt is szétfeslik a nadrágja. Ha szeretné ezt elkerülni, kérjük jelezze ezt az eladónak, és fog olyat ajánlani, ami jobban bírja a súrlódást.

Méretezés

Üzletünkben jelenleg 6-7-féle méretezés szerint vannak termékeink rendszerezve. Ez egyrészt borzalmas káoszt teremt, másrészt viszont biztosítja a termékpalettánk sokszínűségét. Igyekszünk minél több információt megadni az általunk forgalmazott termékekről. Ezt az egyes termékek adatlapján általában annak alsó részén találja meg méretenként lebontva. Ha ez hiányos, pontosítás céljából kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal (telefonon, vagy e-mailben). Sajnos a méretszámok sokszor fedik egymást (például a 46-os szám három elterjedt méretezésben is szerepel, de teljesen más értékeket jelentenek).

A "hagyományos" magyar méretezés szerint 46-58-ig, kettesével emelkednek a normál méretek értékei. Egy átlagos felnőtt férfinak (175 magas, 80 kg) körülbelül 54-es kell.

A „hagyományos amerikai” méretezés hüvelykben, vagy más néven colban értendő. A normál méretezéseket 30-tól 39-ig számolják. Általában csak a páros méreteket használják, de néhány márka a páratlan számokat is. A közép méretek: 33-34-36.

A harmadik, Magyarországon legelterjedtebb méretezés a „konfekció méret”. 34-től 50-ig használjuk. Csak páros számok szerepelnek. A közép méretek: 38-40-42.

Anyagok magyarázata

Denim: Hagyományos, sávolyszövéssel szőtt, indigóval festett, 100% pamut alapanyagú szövet (bővebben a farmerparadicsom.blog.hu-n)

Szál-koptatott, vagy más néven ringelt anyagok a denimtől eltérő szövési technikával készül. Függőleges, vagy vízszintes irányban (esetleg mindkettő) egy-egy „plusz szál” domborodik ki az anyagból. Ennek hossza, sűrűsége is változhat, illetve az anyag koptatásának mértéke is befolyásolja a kész nadrág karakterét.

(Folyamatosan bővítjük)

Csak az én méretem!
Magyar termékek
Wrangler® Classics: Texas / Texas Slim
Farmeringek